Op zoek naar jou – premièreweekend Emmaus musical

Zondag 5 maart 2023

Theater de Bussel in Oosterhout stroomde op zondag 5 maart vol met 350 bezoekers van jong tot oud voor de première van de familiemusical Emmaus. Enkele reacties die we van toeschouwers terug kregen in het gastenboek:

‘De musical Emmaus heeft me echt geraakt.’

‘Prachtige teksten, goed gespeeld! Wil er nogmaals naar toe.’

‘Prachtige ervaring! De rode draad van de Bijbel creatief vorm gegeven. Goed spel! Grappige scènes afgewisseld met serieuze scènes en meeslepende zang!’

‘In 5 kwartier op een aansprekende manier het Oude Testament van A tot Z in headlines met zang en dans, begrijpelijk en vlot op de planken brengen is zeer knap!’

‘Prachtige musical met mooie verhaallijn met meerdere lagen.’

Na afloop van de musical vertelde de auteur van de musical Cissy Suijkerbuijk over de rode draad die voor haar door alle Bijbelverhalen die langs komen steeds terug komt, dat God op zoek is naar ons. In alle keuzes en situaties van ons leven laat hij ons nooit vallen en loopt Hij met ons mee.

Na maanden van voorbereiding waar steeds meer mensen betrokken werden bij dit project was de ontlading groot toen alle puzzelstukken tijdens de première in elkaar vielen. Er werden verschillende mensen bedankt die vertegenwoordigers waren van een nog veel grotere groep die vele honderden uren vrijwillig mee hielpen om dit mogelijk te maken. Schrijven, componeren, muziekbanden maken, choreografie, enscenering, regie, kostuums, decor, cd opname, geluid en licht ontwerp en programmeren, rekwisieten, grafische vormgeving en zoveel meer. Vele handen waren druk bezig en tot de dag voor de première werd er nog gewerkt aan de kostuums. Natuurlijk heel bijzonder de KISI KEY groep die weekenden intensief oefenden met jong en oud. De avond voor de première hebben we het werk laten rusten om samen te bidden. Dank voor alle hulp van zovelen en dank aan God voor deze prachtige première.


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.