WJD kruis overnacht in het KISI huis

Op vrijdag 28 oktober kwam het Nederlands Wereldjongerendagenkruis naar Helmond. We zijn naar de St. Jozefkerk gegaan met de hele KISI groep om samen met de tienergroep van de parochie en parochianen het WJD kruis te ontvangen. In een prachtige eucharistieviering met Mgr. Mutsaerts en pastoor Seidel en aansluitend een avond van barmhartigheid. Ieder van ons mocht aansluitend bij het thema van WJD ‘sta op’ een stap zetten naar God. Er werden veel stappen gezet om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen, voor elkaar te bidden, een kaarsje op te steken of een brief aan God te schrijven. Vandaar  gingen we met het kruis lopend naar het KISI huis met fakkels in een grote stoet. Daar waren we toe aan chocomel met soesjes. Gedurende de nacht mocht er gewaakt worden bij het kruis waar volop gebruik van werd gemaakt. De nachtelijke uren namen de tienerjongens voor hun rekening en het was een bijzondere tijd om te luisteren naar Jezus waar veel een diepe vrede ervoeren. Verschillende andere ontdekten met elkaar het rozenkrans gebed bij de Maria ikoon die met het WJD kruis mee reist.

In de ochtend hebben we voor het tourteam gebeden wat met het kruis mee reist en zijn we met een vredig hard en kleine oogjes de dag in gegaan met de voorbereidingen voor de musicalopvoering over ‘de ongelofelijke comeback’. De oude KISI bus is deze weken omgedoopt tot WJD kruis tourbus en ging vanuit Helmond naar Asten.


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.