KISI Key Arise weekend; 30 september – 2 oktober

Dit weekend waren we met de Arise-groep in de zevende hemel. De (b)engeltjes zetten de boel flink op stelten! Gelukkig kon Maestra Marije orde op zaken stellen en is de toon gezet voor een nieuwe musical voor deze groep: “De hemel op stelten”. Op zaterdagmiddag moest ieder zijn kunsten vertonen in het circus van Vitalis. De musical zou namelijk de dag erna opgevoerd gaan worden bij de zusters van de abdij Koningsoord in Oosterbeek. Merijn speelde dit keer de rol van Vitalis en bleek ’s avonds ook nog eens een getalenteerd verhalenverteller te zijn! Maar ook moet gezegd dat onder de kinderen zich ongekend veel talent bevind. Na een goede nachtrust en een wat minder rustige manier van gewekt worden door harde muziek, brak de zondag aan. Na het ontbijt moest alles ingepakt worden en moesten we ongeveer een uur rijden. Dat het een uur rijden was hadden maar weinig in de gaten, want je draait een KISI-cd en aan het eind van de cd ben je er al! We werden hartelijk ontvangen door de zusters en vonden het geweldig dat ze buiten hoge trappen hadden met leuningen waar je zo lekker af kon glijden. De zusters hadden heerlijke soep met broodjes voor ons gemaakt en vertelden ons over hun dagelijks leven. We vonden het erg interessant en stelden vragen over tijden van opstaan en naar bed gaan, dagelijks werk, bereiden van eten en onderhouden van de moestuin e.d. De mis die we mochten bijwonen was bijzonder om mee te maken. De zusters komen hier namelijk zelf zeven keer per dag. Vanaf 4:30u tot 19:30u zijn er gebedsdiensten van ongeveer een half uur. Een eindje verderop stond het gebouw waar we de musical moesten opvoeren en daar zijn we via een bijzondere route gearriveerd. Iedereen en alles werd in gereedheid gebracht. Gelukkig had Harm de kinderen goed geïnstrueerd over de headsets en hoefden er geen zenders uit toiletpotten te worden gevist. Er werd zo goed en enthousiast gespeeld dat bij het lied “Niets nee niets onmogelijk” inderdaad bleek dat het onmogelijke mogelijk was! De hele groep aan publiek stond op en deed mee aan de dans! Een geslaagde uitvoering waarover na afloop veel waardering werd uitgesproken door de bezoekers. De zusters hebben ook hun bereidheid getoond om voor de KISI-groep te bidden. Een zegen van God, want zoals gezegd bidden zij veel! De zusters hadden ook nu weer aan het eind van de dag voor een hapje en drankje gezorgd en na het opruimen kon dan ook iedereen moe maar voldaan weer naar huis terug.


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.