Premièreweekend Ruth – De Familiemusical 2021

Hoi allemaal! Zoals velen van jullie vast wel zullen weten hadden wij dit weekend, zondag 19 september, de première van Ruth – De Familiemusical. En wat was het gaaf! We zijn op donderdag begonnen. Rond 08:00 uur was er al een ploeg bij elkaar gekomen in de Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch om te beginnen aan de opbouw, en kostuums te verdelen! Er is ontzettend hard gewerkt en velen van ons waren daarom ook pas om 23:00 uur klaar. Er moest natuurlijk veel gebeuren! Bij de kostuums werden er shirts, rokken, broeken en accessoires verdeeld, en dat met alleen maten die waren opgemeten het weekend daarvoor. Het was een karweitje maar we waren ‘s avonds dan toch echt klaar! Bij de techniek duurde alles net even wat langer. Dat is natuurlijk ook lastig als je pas voor het eerst de hele techniekset moet opbouwen. Maar ze hebben het fantastisch gedaan en ontzettend hard doorgewerkt. Vaak nog tot in de nacht! 

Op vrijdagochtend kwam iedereen aan, en dan is het natuurlijk wel heel gaaf om te zien als daar dan eindelijk dat podium staat in die grote zaal, waar je die zondag mag gaan spelen. We zijn die ochtend begonnen met gebed en we hebben daarna uitleg gekregen over de kostuums. Toen was het tijd voor een technische doorloop. Als je voor het eerst dan op zo’n podium speelt is het natuurlijk wel handig om te weten waar je moet opkomen, op welk moment het licht aangaat, etc. Daarna hebben we ons omgekleed en zijn we gaan lopen naar het scouting gebouw dichtbij voor de lunch. Het plan was om die middag nog een technische doorloop te houden, maar KISI zou KISI niet zijn als wij de plannen niet veranderen! Dus: change of plans! We zijn naar het centrum van ‘s-Hertogenbosch geweest en hebben daar maar liefst drie flashmobs gedaan! Het was ontzettend gaaf om te zien hoeveel mensen er bleven kijken, en zelfs mensen die door de flashmobs zijn komen kijken naar de musical die zondag! Na een tijdje zijn we terug gegaan en hebben we gegeten. Die avond was het tijd voor een gebedsavond, wat erg fijn was. Veel mensen hebben elkaar een briefje gegeven met mooie of bemoedigende teksten. En toen was het tijd om lekker te gaan slapen, want de volgende dag was weer vol plannen!

Op zaterdagochtend begonnen we om 09:00 uur met de Mis. Een priester van Kerk in Nood die uit Nigeria kwam vierde met ons de Mis. Daarna hebben we voor hem gebeden en wilde hij graag nog een foto met ons. Na de Mis hebben we headsets opgedaan en omgekleed in onze kostuums voor een doorloop! Voor de eerste keer zat bijna alles erop en eraan en wat was het leuk! Omdat alles erg uitliep hebben we pas rond 14:30 uur geluncht en hadden we afgesproken rond 15:30 uur onze tweede doorloop te doen, en om maar een paar mensen haren te vlechten en te schminken. Maar natuurlijk werden de plannen weer veranderd. Situatie elastisch is bij ons altijd van de partij! Dit plan heeft maar liefst 10 minuten stand gehouden dus dat was toch al erg knap. 😉 We kregen een extra uurtje de tijd, dus iedereen kon zich laten schminken voor de doorloop! Dus om 16:30 uur zijn we begonnen met onze tweede doorloop. We zijn tot de rouw scène (eerste akte) gekomen en hebben daarna de nachtscène (van de tweede akte) gedaan omdat daar vuur in gebruikt wordt, en de brandweer al naar huis moest. Velen van ons hebben die scène dus even mogen kijken en dat was zeer indrukwekkend! Daarna hebben we besloten om eerst te gaan avondeten, en daarna onze doorloop af te maken. Om 21:30 uur waren we klaar, en iedereen heeft het fantastisch goed gedaan die dag! 

En toen was het dan toch echt zondag 19 september, de première dag! We begonnen de dag gelijk met goed nieuws, er waren meer dan 900 kaarten verkocht! We zijn de dag begonnen met de H. Mis en daar hebben wij mogen zingen met de KISI’s! Daarna was het tijd om ons klaar te maken. Kostuums aan, headsets op, make-up, etc. We hebben nog samen een warming-up gedaan en gebeden, en toen mochten we toch echt klaar gaan staan om te beginnen. Wat waren er veel mensen! Iedereen stond misselijk van de spanning klaar achter het podium, maar toen we er eenmaal stonden was het helemaal fantastisch! Wat hebben we er van genoten, en wat was het gaaf! Eindelijk na twee jaar optreden. Na de musical hebben we iedereen ontmoet in de foyer, vrienden en familie. Wat was het gaaf om te horen hoe iedereen zo geraakt was, mensen die niet gelovig waren graag een keer mee wilden komen naar de kerk, en sommige zelfs bij KISI wilden komen! Het was een prachtig weekend met veel ervaringen, gezelligheid, maar vooral veel blijdschap!

Willemijn Suijkerbuijk, 15 jaar


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.