KISI KEY Week – Team B

Helmond, 13 t/m 17 augustus 2020

Op donderdag 13 augustus begon voor ons als team B de KISI-week. De hele week zijn we in het jongerencentrum wezen oefenen. We hebben hard geoefend voor de nieuwe mini-musical ‘Joris en de draak’.

Naast het oefenen hebben we ook andere heel leuke dingen gedaan. Het thema van de week was schoonheid. We kregen veel tijd op aan ons creatieve project te werken. Het idee achter het creatieve project was dat je je schoonheid/talenten kon gebruiken. Hierbij kon je denken aan een mooi schilderij maken, je eigen verhaal schrijven, iets bouwen… enzovoort. Een groep jongens heeft zelfs een prachtige kapel van hout gebouwd. De kapel heeft de naam ‘Joris houd(/t) hoop’ gekregen.

Ook hebben we een aantal teachings gekregen. De eerste avond zijn we naar het bos geweest waar Harm een teaching gaf. Vanwege de regen zijn we wat eerder naar het KISI-huis gegaan en hebben we nog bijgepraat in de deelgroepen.

Vrijdagochtend zijn we begonnen met een teaching van Gracia. Zij vertelde ons over bidden en kunst/schoonheid gebruiken voor God. Ook die dag hebben we veel geoefend voor de musical. Aangezien het toch nog best warm was buiten hebben we tussen het oefenen door nog ontzettend leuke waterspellen gedaan voor wat afkoeling. Je kwam daar niet droog van af. ’s Avonds hebben we een mooie gebedsavond gehad. Van te voren vertelde Cissy ons over de scherven in ons leven en dat God onze scherven heelt en zijn licht door ons heen schijnt. Dat leek dan op een Japanse vaas die met scherven aan elkaar wordt gelijmd met gouden verf.

Zaterdag was het Maria ten Hemelopneming. We zijn die dag ook naar de Mis geweest. Die ochtend hebben we een teaching van Jan gekregen. Hij vertelde ons over talenten en dat we allemaal verschillende talenten hebben gekregen, maar dat we elkaars verschillende talenten nodig hebben. Ook die dag heeft het oefenen niet stilgestaan en zijn we weer goed aan de slag geweest. Die avond hebben we met z’n allen lekker gezwommen en gepicknickt bij het meer Berkendonk.

Ook de volgende dag hebben we weer hard geoefend. Dit was ook de laatste oefendag waarop we ook de generale repetitie hebben gehad. Omdat het zondag was zijn we natuurlijk naar de Mis geweest. In de avond hebben we een diner gehad. De kok had voor ons een verrukkelijk driegangenmenu met amuse bereid. Deze avond mochten we ook onze creatieve projecten laten zien. Iedereen had heel mooie dingen gemaakt.

Maandag was de laatste dag alweer. We zijn gaan optreden bij ‘Speeltuin Helmond West’ en een zorgcentrum. Omdat voor ons team het de première was hebben we dit gevierd met lekkere tompoezen. De musicals gingen heel goed. Het publiek was ook erg enthousiast. Na de musical zijn we naar het KISI huis geweest om de week met elkaar af te sluiten.
Wat ging de week snel voorbij. Het was een ontzettend toffe week. Wat hebben we genoten!

Clara, 18 jaar

Donderdag 13 augustus kwam een deel van de KISI’s bij elkaar. We zijn gelijk begonnen met het oefenen van de nieuwe musical ‘Joris en de draak’. Het thema van deze week was schoonheid en over wat je talenten zijn. Dus
we kregen de opdracht om iets te maken waar je goed in bent. Sommigen hebben iets gehandletterd of een lied geschreven en een aantal jongens heeft een kapel gemaakt. Daar zijn ze drie dagen mee bezig geweest.

Vrijdag 14 augustus hebben we verder geoefend voor de musical. Vanwege het warme weer deden we waterspelletjes en een watergevecht. We hebben veel gelachen. ’s Avonds gingen we even naar het bos, maar toen we daar aankwamen begon het heel hard te regenen en te onweren.

Zaterdag 15 augustus zijn we gaan zwemmen in Berkendonk. Daar hebben we gezwommen en gepicknickt. De rest van de dag zijn we bezig geweest met de musical en onze persoonlijke werkjes.

Zondag 16 augustus hadden we het lofprijsfeest. Iedereen liet zien wat hij/zij gemaakt had en hadden we een driegangenmenu dat Laurien voor ons gemaakt had.

Maandag 17 augustus zijn we naar Speeltuin Helmond West gegaan en hebben we daar twee keer de musical gespeeld. Daarna gingen wij naar een zorgcentrum in Helmond en hebben we de daar de musical ook een keer gespeeld. Toen moesten we van elkaar afscheid nemen.

Anne (13 jaar)


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.