KISI KEY Week – Team A

Helmond, 8 t/m 12 augustus 2020

In deze trainingsweek hebben we de musical ’Joris en de Draak’ ingestudeerd. Het thema van deze week was schoonheid. Iedereen mocht iets van thuis meenemen (een muziekinstrument, schilderspullen, etc…) En daar iets creatiefs mee maken. En dan mocht je op de laatste avond je werkstuk presenteren. We begonnen zaterdag om 09:30u. Eerst gingen we de musical doornemen en daarna gingen we de eerste en de tweede scène oefenen. Later op de dag gingen we ook nog waterspelletjes spelen, wat erg gezellig was. Zondag moesten we vroeg opstaan. We begonnen met het ontbijt in het KISI-huis. Na het ontbijt gingen we naar het jongerencentrum om daar de musical verder te oefenen. En we konden ook weer aan ons werkstuk voor de laatste avond werken. ’s Middags hadden we een teaching van Arieke, het ging over het verschil tussen mooi en schoonheid. En over de schoonheid van je talenten. Daarna gingen we weer verder met het oefenen van de musical. We hadden ook nog een watergevecht en er was een waterglijbaan. Iedereen was helemaal nat! We hadden echt heel veel lol! ’s Avonds hadden we een gebedsavond in de kapel. Toen heeft Cissy ons verteld over een Japans ritueel waarbij een vaas, die gebroken is, stukje voor stukje weer in elkaar gezet wordt, als dat klaar is worden de scheuren overgetrokken met gouden verf. En zo wil God ons ook stukje voor stukje weer opbouwen, als wij gebroken zijn en maakt hij ons zelfs mooier dan daarvoor. Tijdens de gebedsavond waren er allemaal verschillende plekjes waar je iets kon doen. Maandag gingen we ’s ochtends meteen naar het jongerencentrum om te oefenen voor de musical, dat deden we in verschillende groepjes. Rond de middag kregen we een teaching van Lotte S., die teaching ging over hoe je creatief kan zijn in je gebedstijd en hoe zij dat heeft gedaan. Aan het einde van de middag gingen we naar een meer Berkendonk. Daar gingen we zwemmen en daar hebben we ook avond gegeten. Dat was ook heel gezellig!

Kristine C., 13 jaar

Op dinsdag begonnen met oefenen en hadden we onze eerste doorloop met kostuums. In de namiddag maakten we ons klaar voor het ‘Festival de la Beauté’. De koks gingen aan de slag en de anderen maakten hun kunstwerken af. In de avond begon het ‘Festival de la Beauté’, iedereen toonde zijn kunstwerken en gaf er uitleg bij, er was ook een paar leuke acts en een nieuw lied. De tafel was mooi gedekt en de koks hadden een viergangenmenu bereid. We deden ook onze generale repetitie van ‘Joris en de draak’ met alles erop en eraan. Ik vond het mooi om te zien hoe in zo’n korte tijd een hele nieuwe musical zo mooi was geworden en hoe alle kleding en rekwisieten nog op het laatste nippertje zijn afgeraakt.

Op woensdag, de laatste dag helaas al, pakten we in de ochtend onze koffers en gingen we op weg naar de markt in het centrum van Helmond. Daar speelden we ‘Joris en de draak’ drie keer met succes. Daarna gingen we naar het zorgcentrum waar we ‘Joris en de draak’ voor de laatste keer speelden. Daar kregen we na de musical een verfrissend ijsje en hierna gingen we terug naar het KISI-huis waar onze ouders ons ophaalden. Het was heel leuk om te zien hoe de mensen uit het verzorgingshuis begonnen mee te dansen en om ze te zien lachen.

Anna A., 10 jaar


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.