KISI KEY Week – Team C

Helmond, 18 t/m 22 augustus 2020

Dinsdag 18 augustus kwamen wij als team C samen. Ook deze week stond het thema schoonheid centraal. Iedereen werd uitgenodigd om iets moois voor God te maken. Gedurende de week kregen we hier tussendoor de tijd voor om aan te werken.

We zijn meteen begonnen met het leren van de nieuwe musical. ’s Avonds na het avondeten heeft Myrthe ons iets verteld over dat iedereen is gemaakt als een kunstwerk van God. Het was heel interessant om te luisteren naar haar persoonlijke ervaringen.

De volgende dag hebben we eerst naar Lisa geluisterd. Zij vertelde ons over de opdracht om scheppend te zijn en je talenten niet te begraven. Daarna kwam Bas langs en hebben we samen met hem meer in detail geoefend voor de musical. Hierna waren er buiten waterspellen. In de avond hielden we een gebedsavond.

Donderdagavond vertrokken we met z’n allen richting de Berkendonkse plassen. We hebben daar heerlijk gezwommen en er werd door een aantal ijverig gewerkt aan een zandkasteel. Vervolgens terug in het jongerencentrum hebben we met degene die wilden nog een klein rondje gelopen langs de ijssalon. Dat was allebei erg gezellig.

Op vrijdag hadden we na de lunch een generale doorloop van de musical met alles erop en eraan. Dat ging al erg goed. Daarna hadden we tijd om onze projecten voor zover mogelijk, af te maken en ons voor te bereiden op het diner.

We begonnen het diner met enkele lofprijs liederen voor God. Daarna volgde als voorgerecht een courgette soep bereid door onze kokkin Myrthe. Tussen de gerechten door werden de kunstwerken getoond. Er waren veel verschillende en mooie dingen gemaakt, bijvoorbeeld tekeningen/schilderijen, bloempotjes en een paar hadden samen een schaakbord gemaakt met de figuren erbij gekleid. Een paar anderen zongen een lied of bespeelden een instrument. Als hoofdgerecht hadden we een pasteitje met ragout, rijst en sperzieboontjes. En dan hadden we nog een klein aardbeien toetje. Het was allemaal erg lekker.
Als afsluiting van de avond voerden we de musical nog een keer op voor God. Ook waren er enkele andere mensen gekomen om te kijken.

De laatste dag hebben we na het ontbijt alles weer opgeruimd. Daarna zijn we de auto’s ingestapt richting Zwolle. Onze eerste opvoering was daar naast een kerk, waar vooral veel kinderen van de parochie kwamen kijken. Tijdens de opvoering ging het even regenen, maar iedereen speelde gewoon verder alsof er niks aan de hand was. Onze tweede opvoering was bij een andere kerk in Zwolle. Ook de tweede opvoering ging goed, en ditmaal gelukkig zonder regen.

Marije, 19 jaar


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.