KISI in Corona tijden

KISI in Corona tijden – op zoek naar de parel

Corona schudt ons en de hele wereld flink door elkaar. In deze crisistijd waar veel wegvalt komen we terug bij de vraag wat echt belangrijk en blijvend is, wat echte waarde heeft. Het lijkt op het bijbelverhaal van de koopman die een parel zag en al wat hij had verkocht om die éne parel te kopen (Mattheus 13,45-46). In deze tijd raken we van alles kwijt en dit stelt de vraag wat voor ons echt belangrijk is?

Voorlopig kunnen alle kampen en weekenden helaas niet door gaan. Hoe kunnen we toch met elkaar verbonden zijn en er voor anderen zijn? Er zijn allerlei initiatieven en als jij iets nieuws wil ondernemen, laat het ons horen.

– Vanaf komende woensdag 8 april zal er van 19.00-20.00 uur een KISI gebedsgroep online zijn met zang, gebed, verhalen en Pauli het schaap via zoom. Houd onze social media komende dagen in de gaten voor de link.

– Liedjes challenge: een gezin heeft via app een eigen filmpje op een KISI lied gemaakt en twee andere gezinnen de challenge gegeven dit ook te doen. Deze challenge wordt steeds verder door gegeven met als resultaat al meer dan 10 fantastische filmpjes en de challenge gaat verder. 

– Er is een kaarten-maak-actie voor ouderen in het zorgcentrum Roomburgh. Wil je kaarten opsturen neem dan contact op met cissy.suijkerbuijk@kisi.nl

– We hebben een KISI Nederland youtube kanaal aangemaakt en daar hebben we vandaag een eerste video geupload genaamd de notenkraker. Deze gaat over waarom lijden en hoe ga je daar mee om? Speciaal in deze Corona tijd en aan het begin van de Goede Week waarin we  stilstaan bij het lijden van Jezus.

– De Vlaamse KISI groep heeft maatjes gemaakt die voor elkaar bidden en knutselen. In de week na Pasen zou in Vlaanderen een kamp zijn maar daar worden nu verschillende dingen online gezet met sessies, gebed, knutselen voor elkaar en meer. 

– Verschillende deelgroepen hebben met elkaar afgesproken via zoom/skype.

– KISI Oostenrijk heeft een livestream opgezet met heel programma van getijdengebed, samen KISI liederen zingen, turnen, bijbel lezen, poppenspel, aanbidding en KISI sessies. Kijk op livestream.kisi.org (in het Duits en soms Engels en voor sommige dingen geen taal nodig).

– Er zijn heel wat gebedsinitiatieven om samen op bepaalde tijden te bidden of digitaal aan de mis deel te nemen. 

Als KISI team wensen we jullie veel creativiteit toe om verbonden te blijven met God en met elkaar. Tijd om te kijken welke parels voor ons echt belangrijk zijn?

Harm Ruiter