Workshop in Den Helder

Zondag 1 maart 2020, RK Maria Sterre der zee in Den Helder

Met zo’n 20 kinderen uit de parochie van Den Helder mochten we een ochtend doorbrengen en ons voorbereiden voor de gezinsmis. Samen zingen, spellen spelen, lachen, bidden, leren over Gods liefde: Hij is de rots! Op Hem kan je bouwen, in makkelijke en moeilijke tijden. Lex en Leo, de twee bouwvakkers kwamen op bezoek om dit aan ons te laten zien. 
We sloten de workshop af met de Gezinsmis waarin we samen met de kinderen het openings- en slotlied zongen. De rest van de muziek in de H.Mis mochten wij zelf verzorgen. 
Na afloop zei iemand tegen ons: Ik kom eigenlijk nooit naar de Mis. Ik ben verder ook niet Katholiek. Maar als ik dit zie en hoor, dan voel ik mij helemaal thuis. Is dit hier iedere week? Want dan wil ik wel vaker komen. 
Praise the Lord!
En, als je dan toch al in het verre noorden bent: waarom niet even met de boot naar Texel en lekker uitwaaien en bidden voor de Tesselaars 🙂 

(Chiara)

Lees ook hier het (foto)verslag van RK parochie H. Maria Sterre der Zee: