KISI KEY: 10-12 januari 2020

Afgelopen weekend had KISI KEY haar eerste oefenweekend van 2020. We hebben vooruit gekeken naar wat er gaat komen, want 2020 is het jaar dat we met Ruth – De Familiemusical in première gaan.

Zoals gewend startte het weekend met soep en broodjes, altijd een goed moment om even bij te kletsen met vrienden die je soms bijna een maand niet hebt gezien. Na het avondeten zijn we met de hele groep bij elkaar gaan zitten en hebben we God gedankt voor alles wat Hij de afgelopen maand heeft gedaan in ons leven. Door de beperkte tijd moesten we bij ongeveer 100 redenen voor dankbaarheid stoppen, want er stond nog meer op het programma. Er was dit weekend namelijk een bijzondere gast; dansdocente Loreen Fajgel. Deze professionele danseres heeft dit weekend heel intensief met de dansgroep geoefend op hun danstechniek, innerlijke houding en uitstraling op het podium. Natuurlijk mocht ook het oefenen van de 3 grote dansnummers met de hele groep niet ontbreken; met grote discipline maar met een glimlach wist Loreen het beste uit iedereen te halen.

Naast het oefenen van de dansen heeft de focus ook gelegen op alle liederen en dan speciaal de meerstemmigheid. Stel dat je dit weekend op de Prins Karelstraat in Helmond zou zijn geweest dan had je vast al van verre de prachtige klanken van het lied Bethlehem of Adonai Roi gehoord. Eerst alleen de sopraanstem, dan alleen de alten en tot slot alleen de bassen; daarna werden de stemmen samengevoegd en ontstond er meestal een harmonie. Als dat niet gebeurde greep Bas of Cissy in en werd de partij nogmaals noot voor noot door gezongen.

Zaterdagavond hebben we na het grote spel, waar ondergetekende op glorieuze wijze heeft gewonnen met het spijkerbroek hangen met gevoelloze handen tot gevolg, gebrainstormd en gebeden voor de PR van Ruth.

Zondag was het een bijzondere dag: Lidwine deed namelijk haar Eerste Heilige Communie en wij waren daar allemaal voor uitgenodigd! Voordat het echter zover was moest er eerst nog opgeruimd en schoongemaakt worden in het KISI huis, want ieder weekend weer weten we het een gezellige troep te maken. Na het opruimen hebben we nogmaals de dansen geoefend met Loreen en daarna de liederen onder leiding van Bas en Cissy. Toen was het moment eindelijk daar; we gingen samen de Eucharistie vieren en Lidwine mocht voor het eerst Christus in de gedaante van brood ontvangen. Het slotlied ‘Yes Jesus loves me’ was door Lidwine uitgekozen en zij stond dan ook met een stralende lach vooraan mee te dansen. Zo, goed einde van het weekend zou je denken, maar nee: er stond nog iets op het programma. Namelijk…

De lancering van de Ruth PR; vanaf gisteren zijn we actief op Facebook en Instagram (@ruthdefamiliemusical). De ticketverkoop is gestart en de eerste tickets zijn zelfs al verkocht. Dus neem snel een kijkje op een van onze kanalen en wil je zeker zijn van een kaartje stel deze dan alvast veilig op https://www.ruth-musical.org/nl/tickets

Arieke de Greeuw


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.