Kerstavond in Den Bosch

Op kerstavond 24 december mochten we weer zingen in de Lucaskerk in ’s-Hertogenbosch. De ‚thuisbasis‘ van KISI koor, KISI club en KISI Schaapjes Den Bosch. Om 15:00 uur kwamen we samen in de kerk waar we met wel bijna 35 KISI’s en oud-KISI’s de mis mochten opluisteren. Eerst hebben we flink geoefend met de bekende kerstliederen en ook nog wat nieuws geleerd. Rond half zes hebben we gezellig samen gegeten in de zaal van de kerk en werden we verrast met kerstkransjes door Nada die net jarig was geweest. Hmmm! Alvast een beetje voorpret. Rond half zeven was het tijd om ons aan te kleden in de engelengewaden. Ieder van ons kreeg een kaarsje waarmee we in processie de kerk binnen gingen terwijl we zongen: 
„Heden nog zul je weten dat de Heer ons komt redden en morgen zul je zien, zijn heerlijkheid zien!“
om vervolgens los te barsten in het feestelijke ‚Wij komen tesamen!‘ Heel de kerk zong mee uit volle borst, en de tijd vloog voorbij! We zongen, baden, luisterden naar de boodschap van de geboorte van de Redder: Jezus, die als een ieniemieniemienie klein baby’tje op aarde kwam. Het blijft een onvoorstelbaar wonder dat God zichzelf zo kwetsbaar aan ons geeft!
Aan het einde van de mis, nadat we Jezus hadden ontvangen in de heilige communie, hadden we nog een heel bijzonder moment: de papa en mama van Gracia kwamen naar voren met hun pasgeboren baby (Gracia’s zusje) Anaëlle. Zij waren deze avond voor ons als Jozef, Maria en de kleine Jezus. Wij engelen mochten zingend en biddend om hen heen knielen om in dit kleine kindje Jezus te aanbidden. Een wonderlijk en heilig moment. 
Na de mis was het nog niet klaar! Op het kerkplein werd chocolademelk uitgedeeld bij de vuurkorf! Wij zongen daar nog even een reeks van onze favoriete kerstliederen… totdat de regen ons naar binnen deed gaan. 
De kersttijd is nog net niet voorbij, dus wij wensen jullie allemaal nog een Zalig Kerstfeest en een Gezegend en gelukkig nieuwjaar!

(Cissy Suijkerbuijk)


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.