KEY-Kerst-weekend

KEY-weekend, 13-15 december 2019


Dit weekend waren wij in twee teams op pad: Team 1 was in Leiden in het Hof van Roomburgh waar we warm werden verwelkomd, zoals elke keer. Het is zo mooi om de mensen mee te zien zingen en te luisteren naar het verhaal van Vadertje Panov van Leo Tolstoi over hoe Jezus onverwachts komt met Kerstmis, in de ander, de arme, de hongerige en dorstige.
Team 2 bleef in Helmond en studeerde met 11 workshopkinderen en -tieners de musical „De Hemel op stelten“ in. Dat was heel gezellig, diep en mooi. In de avond kwamen beide teams samen om deze kerstmusical in de Pauluskerk op te voeren. Het enthousiasme spetterde ervan af! Wat knap ook van de „Helmondse KISIs“ om zo vurig mee te doen.
Op zondag vierden we samen de mis in de Lucaskerk in Den Bosch, om van daaruit weer op pad te gaan: Team 1 ging, weer verkleed als levende kerststal, de kerstmarkt in Den Bosch op. Heerlijk om dit zo te mogen zien!
Team 2 ging naar „Ipse de Bruggen“ in Nieuwveen, waar Gehandicapten met veel liefde en zorg een thuis hebben. De Ursulakapel zat helemaal vol en „De Hemel op stelten“ bracht veel vreugde bij deze mooie mensen. De KISI‘s uit het Groene Hart speelden heel goed mee en we hadden zelfs een „echte“ baby Jezus, zo vertederend.
Een mevrouw huilde vreugdetranen na afloop: „Het was zoooo mooi!“
Dankbaar voor dit weekend bereiden we ons verder voor op het Kerstfeest…


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.