KISI KEY: 8-10 november

Op vrijdag kwam iedereen zoals gewoonlijk weer aan en begonnen we met een meditatie om antwoord te vinden op de vraag: Waarom ben ik op de wereld? Het antwoord kwam er op neer dat we Jezus mogen loven met heel ons hart, door lief te hebben, heel ons verstand, door onze talenten te gebruiken en heel onze ziel.
Ter voorbereiding op het bezoek aan het Europees Parlement op zaterdag, was voor de tieners en medewerkers Europa-expert Prof. Alting von Geusau langs gekomen. Hij wist boeiend over de wortels en de toekomst van Europa te vertellen, en de betrekking van het geloof bij de politiek. Daarnaast vertelde hij ook over het horen van Gods roeping.

Zaterdag zijn we met z’n allen met de bus naar Brussel gereisd! Hier hebben we een bezoek gebracht aan het Huis van de Europese Geschiedenis. Hier zijn we in verschillende groepen rondgeleid om meer te weten te komen over de Europese Unie en haar geschiedenis. Hierna hebben we lekker in het park gepicknickt, om daarna snel met de bus door te rijden om getuige te zijn van de gelofte van zuster Fidelitas (Dietlinde), een oud-KISI.
Het was heel mooi om hierbij aanwezig te zijn, omdat zij echt ‘Hineni’ heeft gezegd tegen God en wij daar met zo’n grote groep bij mochten zijn. Daarna hebben we natuurlijk dit feest volop meegevierd en hebben we ook voor zuster Fidelitas ‘Yes Jesus loves me’ en ‘Zij heeft ja gezegd’ gedanst. Wat heel leuk was, was dat zij bij dit laatste liedje zelf ook mee ging doen!

Zondag moesten er al een paar KEY’s vroeg om op tijd in Zeist te zijn voor de musical Spector. De anderen konden iets langer slapen, maar moesten natuurlijk ook hard aan de slag. De dansen doornemen, alles opfrissen en natuurlijk de uitslag van de Bijbel-challenge. De spanning liep hoog op tussen team-Chiara en team-Leeuw, want er konden ook bonuspunten verdiend worden. Uiteindelijk was er één echte winnaar, namelijk….. team-Chiara!! Dit werd gevierd met een lekkere slagroomtaart, maar gelukkig was er ook een troostprijs: apenkoppen, voor team-Leeuw.

Els Zwanikken


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.