KISI KEY Training Dag 1-4

KISI KEY 19-24 juli.

Om 20 uur vertrok de bus vanuit Oss richting het zonnige Oostenrijk. Nog voor het ontbijt kwamen we met 54 KISI’s aan in het prachtige KISI-huis. Daar werden we onthaald door de KISI’s die al eerder waren gearriveerd. De huidige KISI KEY 2019-2020 is compleet!
Zaterdag waren velen moe door de gebroken nacht in de bus. Om de dag te beginnen hebben we een lofprijzing in de kapel gehad, waarna meteen werd verteld wat we deze week konden verwachten. Het is belangrijk dat we meer over de musical gaan leren en begrijpen, daarom heeft onze regisseur Franz Braun meer over de musical verteld. Ook werden de tieners uit hun comfortzone gehaald doordat ze acteeroefeningen moesten uitvoeren. In de avond werd de tafel gedekt voor de KISI-family feier, die afgeleid is van de Joodse Sabbat. Hiermee hebben we de zondag ingeluid.
Na de Mis zondagochtend gevierd te hebben in de kapel, was het tijd om ook de verjaardagen van de jarigen van de maanden juli en augustus te vieren. In de middag zijn we flink gaan oefenen. Voor tieners boven de 15 jaar werd dat gedaan in workshops geleid door Franz en de kinderen gingen met Cissy de eerste liedjes oefenen. Het was een druk programma, maar leuk om nu toch echt te starten met de musical Ruth! Het verhaal van Ruth wordt de parel van het Oude Testament genoemd. Dit werd verteld in de sessie die Birgit, de schrijfster en medeoprichtster van KISI, ons heeft gegeven.
Maandag werd het lied Bethlehem 4-stemmig gezongen door iedereen, terwijl de grote rollen zoals Ruth, Orpa en Fenja gingen oefenen samen met Franz. Ook is de dans van het lied Bethlehem aangeleerd door Magdalena. Door de hitte hier in Oostenrijk, hebben we tijdens de danssessie flink met z’n allen gezweet. Afkoelen op het strand was dan ook geen overbodige luxe. Bij de Traunsee hebben we gezwommen en avond gegeten. In de avond hebben we de tweede sessie van Birgit gehad, ze vertelde ons over hoe Boaz zorgde voor Ruth toen ze aankwam op zijn akkers.
De volgende dag zijn we weer verder gegaan met de dansen instuderen en heeft een deel van de groep ‘Quinty’s droom’ geoefend om dat ’s middags uiteindelijk op te voeren. Hij werd opgevoerd voor Hannes en Birgit. Door een intensief programma is het dat de KISI-rust wel erg gewild is en velen kijken ernaar uit om even uit te rusten op hun bed. Het oefenen gaat erg goed samen met Franz en Magdalena. In de avond hebben we de derde sessie van Birgit in de kapel gehad over hoe Ruth onder de mantel van Boaz gaat liggen. Het is mooi om via de sessies steeds meer te leren over het Bijbelboek Ruth. Ook als groep worden we in deze dagen steeds hechter en is er veel gezelligheid in het KISI-huis. We kijken uit naar de volgende dagen…

Marith Hekkert


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.