BVA week 3

Bisschoppelijke Vastenactie Tournee, 3 – 8 maart 2019

De vastenactie tournee. Wat was dat toch weer een ontzettend leuke week. De week begon op zondag in het KISI-Huis. Daar zijn we nog even goed de musical ‘Quinty’s droom’ gaan oefenen en hebben we alle puntjes op de “i” gezet. Die zondag hebben  we ook nog met priester Filip de mis gevierd. We moesten die avond wel vroeg naar bed, want we moesten de volgende ochtend weer vroeg uit de veren. Namelijk om 05:00 uur! Met onze slaperige hoofdjes stapten we de auto’s in en gingen we op weg naar Groningen. De KEY-groep werd gesplitst in twee teams (team A en B) en zo gingen we met twee teams door heel Noord-Nederland reizen. Wat was het toch leuk om voor de scholen de musical op te voeren! Nadat we klaar waren met de opvoeringen gingen we naar onze welbekende accommodatie in Appelscha. We konden daar weer lekker met het andere team bijkletsen en spellen spelen. ‘s Avonds hebben we natuurlijk weer lekker gegeten en hebben we al onze ervaringen van de verschillende teams met elkaar gedeeld. We hebben voorgelezen wat er in het gastenboek is geschreven. Dat deden we elke avond. Het was echt super leuk om al die enthousiaste reacties van de juffen en meesters te horen. 

Ook de volgende dag moesten we weer vroeg uit de veren. Gelukkig niet zo vroeg als  maandag. De teams gingen zich weer splitsen. De opvoeringen waren weer heel leuk! Toen we weer in Appelscha aankwamen begonnen de voorbereidingen voor “Dikke Dinsdag” al. We hadden die avond ook heel erg lekker gegeten, namelijk de welbekende pasta van oma Nelly. Dat blijft toch wel een favoriet voor de meesten. Na het avondeten kon iedereen zich omkleden voor Carnaval. We waren natuurlijk op tournee met een groep uit Brabant dus op Dikke Dinsdag moest toch echt wel Carnaval gevierd worden. De meesten waren heel mooi verkleed, van prinses tot echte Oeteldonkse kleding tot piraat. Wat was dat een leuke en gezellige avond!

De dag daarna was het Aswoensdag. Natuurlijk gingen we weer naar de scholen. Na de optredensn hadden we in onze accommodatie een heel mooie Aswoensdag mis samen met de bisschop van Groningen. 

Op donderdag en vrijdag zijn we weer naar de scholen gegaan. We waren toen al flink moe, maar het optreden bleef nog steeds heel leuk. De week was alweer voorbij. Wat ging dat toch snel. Wat was dit een mooie en super leuke week! Ik heb nu al weer zin in volgend jaar.

(Door Clara Broeders)

“Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen door hen te dopen in de Naam van de Vader, en van de Zoon en van de Heilige Geest.” (Mt. 28, 19)

Zo luidt ‘de Grote Opdracht’ die Jezus ons heeft gegeven na zijn verrijzenis. Hij wil dat alle mensen, van alle volken en talen, wie ze ook zijn en waar ze ook vandaan komen, gered worden!

De afgelopen maanden hebben we samen een reis om de wereld gemaakt. Wij mochten, net als Quinty, op reis gaan met Abbas (de Vader), Ben (de Zoon) en Rua (de Heilige Geest) en we reisden van Oceanië naar Afrika, en van Noord-Amerika naar Azië. We leerden over water, vuur, aarde en lucht; hoe ze bij elkaar horen, en niet zonder elkaar kunnen. We verwonderden ons over de diepten van de zee, de hitte van het vuur, de uitgestrektheid van het land, het waaien van de wind. 

Samen met Ben werden we gedoopt met water, vervuld met het heilig vuur en de adem van de Heilige Geest, en gevoed met het levend brood; vrucht van het graan dat in de aarde groeit.

We zagen hoe de Drie-ene God met zijn schepping danst en ons uitnodigt hetzelfde te doen. We mochten kennismaken met de schoonheid die God ook in andere culturen heeft gelegd en die in Hem hun vervulling vinden, want Jezus is de Heer!

Samen mogen wij op weg gaan naar ons hemels vaderhuis. Iedereen is uitgenodigd. Iedereen mag mee. Iedereen is welkom om de weg van Jezus te bewandelen. 

Vergeet ‘de Grote Opdracht’ niet!


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.