KISI KEY en Quinty

Van 18-20 januari 2019 hebben Bas en Cissy, Arieke en Edith ons geholpen om de splinternieuwe mini-musical „Quinty’s droom“ in te studeren. Dat was een soort mooie mozaiek waarbij de liederen, dansen, het toneel, de prachtige, creatieve kostuums, geluid en licht stukje voor stukje bij elkaar werden gevoegd en we zondag konden zien hoe het al een mooi geheel is geworden!

Het was een drukke boel in het KISI-huis, waar iedereen hard werkte. Veel dank nog aan de naaisters die ons kwamen helpen! Er was natuurlijk ook tijd voor wat spel, sport en ontspanning (nou, een beetje dan), lekker eten en ja, nog bergen van cadeau gekregen pepernoten. Het is al januari, maar ze smaken nog steeds ;)…

Met „Quinty“ kwam het thema van Gods grote opdracht naar voren: „Gaat heen en verkondigt het evangelie aan heel de schepping!“ (Mc 16,15). Vandaar dat we ook boeiende verhalen van missionarissen hebben gehoord, zoals bijvoorbeeld van Pater Damiaan, Jim en Elisabeth Elliot en „onze KISI“ Mirjam, die nu als missionaris met een team in Canada onderweg is. In dat kader kreeg iedereen een KISI-stickeralbum met twee setjes stickers, waarmee een vrolijk inplakken en ruilen begon: „Heb jij al Sint Franciscus of Paulus?“ – „Nee, maar ik heb Nick Vujicic dubbel…“ We sparen volgende keer weer verder, totdat we een mooie rij foto’s van mannen en vrouwen van God bij elkaar hebben, die ons kunnen aansporen om het geloof door te geven, waar God ons ook mag roepen!

(Ina Ruiter)