Kerstmusical in Ter Apel

Ter Apel, Kerstmusical De Hemel op stelten

Zaterdag 15 december j.l. was het dan zover: om 08.00 uur deuren open van parochiehuis en kerk; licht aan, verwarming aan, koffie/thee/koek en koekjes klaar en soeppannen opstoken voor de jongeren en begeleiding van de organisatie KISI (God’s singing kids) die tegen 09.00 uur aanwezig wilden zijn. En dat waren ze ook: en hoe! Circa 40 personen sterk (van jong tot “iets” ouder) begonnen, na de rondleiding (wauw wat groot, ohhh wat mooi..), gelijk met alle materialen en kleren uit de auto’s en aanhangers te halen. Zelfs de kleinste ukkies hoefde niet verteld te worden wat er moest gebeuren. Iedereen sleepte alles maar uit en aan. Snoeren en kabels werden uit gerold enz. enz. En toen pas… was er tijd voor koffie, fris en koekjes. Dat harde werken was de rode draad door de hele dag heen. Vanaf 10. 00 uur waren alle kinderen (ca. 50 in getal) aanwezig die zich hadden ingeschreven voor deze dag. Wat een prachtige grote groep met kinderen zelfs van buiten Ter Apel! Er werd kennis gemaakt, geoefend, gedronken, gegeten, geoefend. De lunch met heerlijk groentesoep (dank, dank mevrouw en mijnheer Twickler) werd genuttigd in de grote zaal en de hal van het parochiehuis want we waren, met alle vrijwilligers inclusief onze harde werker en multitasking pastoor Deuling met ca. 100 mensen. Een feestje om zoveel smullende snoetjes te zien. Het werd zeer gewaardeerd. En weer verder met oefenen, uitleg over het hoe en waarom (de catechese kreeg zowel ’s ochtends als ’s middags goede aandacht), traantje wegpinken, pleistertje plakken want de spanning steeg en kids werden best wel een beetje moe. Pauze tussendoor met fruit en drinken werd door een ieder wederom zeer gewaardeerd. Avondeten (pasta buffet) was weer smullen geblazen en hard nodig want de brandstof was een beetje aan het op raken. Na de heerlijke maaltijd werden de puntjes op de i gezet en was een ieder klaar voor de musical. Om 18.00 uur kwamen de eerste bezoekers al binnen. En de bezoekers bleven maar komen…en komen….en komen. Om 19.00 uur zat de kerk bijna vol en kon de musical beginnen. De kids waren er klaar voor, alle vrijwilligers waren inmiddels compleet uitgeput maar konden hun plaats net op tijd bereiken. En wat voor een musical kregen we te zien. Ca. 80 spelers/zangers in totaal vulden bijna anderhalf uur met zang, spel en dans. Alle liedjes werden door de aanwezigen met applaus gewaardeerd. Totdat het “Stille Nacht” werd gezongen met een hele lieve echte baby in de wieg. Nog steeds een raadsel hoe de organisatie dat voor elkaar heeft gekregen maar ja… zo gaat dat  dan met Kerst: een wonder geschiedt! Na dit prachtige, ontroerende lied bleef het stil in de kerk… heel stil. Iedereen ontroerd en aangedaan. Iedereen voelde en begreep: dit gaat om meer dan “zomaar” een musical. Jezus is geboren, Vrede op aarde! Dank aan iedereen, en uiteraard met name de kinderen, die hebben mee geholpen om het weekeinde van de 3e Advent op deze prachtige wijze in te vullen. Volgend jaar weer? Wie weet 😊?

(Henk Pruim)


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.