Masterclass Dance

Masterclass in Den Bosch, 17/11/2018.

Zaterdag 17 november 2018 hadden we de tweede masterclass van dit jaar. Deze keer gingen we de pasjes van de nieuwe musical ‚Quinty’s droom‘ leren. We kregen les van een Oostenrijkse mevrouw. Ze heette Magdalena en kon heel goed dansen. Ik (Theresia) herkende haar van het dansleerfilmpje van het KISI Fest (yes, Jesus loves me). In de musical Ruth speelde zij de ballerina. Ze was heel aardig en had een hele goede maar ook vermoeiende warming up. Ik was al moe daarna (haha). Het was heel fijn dat de pasjes langzaam werden uitgelegd en dat ze (Magdalena) nadat we het op muziek hadden geoefend nog vroeg of er nog vragen waren. 

We gingen met alle jongens en mannen (Jonathan) samen in een klein zaaltje een haka aanleren. Dat is een dans van de Maori’s en die spelen we ook in ‚Quinty’s droom‘. Het is best moeilijk maar ook heel erg grappig want de bewegingen zijn grappig. Het gaat heel anders dan andere dansen die ik ken. Tussen de middag keken we met z’n allen de Sinterklaasintocht. Harm strooide pepernoten en we kregen ook lekkere zelfgemaakte taai taai van de familie Suijkerbuijk. Daarna hebben we nog meer gedanst en geoefend. Er was nog iets grappigs want Harm zei: “Als je vanavond geen spierpijn hebt, dan klopt er iets niet”. Dus we hebben veel gedanst en het was erg leuk en gezellig!

Groetjes, Theresia (7) en Jonathan (10)


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.