KISI FEEST 2018 – dag 1

KISI FEEST, Tilburg, 29-30 september 2018.

Het was weer een ongelofelijk feest!

Zaterdagochtend begon het allemaal met een spetterende lichtshow (gemaakt door Piet, David en Daan en met coole muziek van Bas!), en het KISI feest lied ‘Yes Jesus loves me!’ Dat was een goed begin want de sfeer zat er meteen goed in op dit bijzondere KISI feest waar we ’10 jaar KISI Nederland’ mochten vieren. Samen met Vlaamse, Duitse en bijna 100 Oostenrijkse KISI’s gingen onze handen op elkaar en in de lucht om onze grote God te prijzen en te danken omdat Hij van ons houdt en voor al het mooie en goede wat Hij in de afgelopen jaren voor ons heeft gedaan. Onze God is een trouwe God!

Na deze feestelijke opening gingen we op avontuur naar het eiland Fanavotana, waar Hakuna en Matata door het voorbeeld van Miriam en haar vader Gods liefde en vergeving leerden kennen. Zij ervaren dat God van hen houdt, gewoon zoals ze zijn, en dat er altijd een weg terug is naar het hart van de hemelse Vader!

Na een gezellige koffiepauze in de koffiehoek konden alle kinderen hun ouders naar het ‘ouderprogramma (KISI XL)’ brengen en zelf ook wat leuks gaan doen bij de Schaapjes, de Royals, de Kids of de Teens. 

Het was prachtig weer, dus na de lunch was het heerlijk spelen op de springkussens buiten op het schoolplein. Ondertussen stroomde de hal beneden vol met gasten voor de middagvoorstelling van de musical Ruth. Vele donateurs en andere gasten van KISI waren uitgenodigd om de vreugde van 10 jaar KISI met ons mee te vieren.

Ondertussen kon iedereen deelnemen aan verschillende creatieve workshops en de gebedsmiddag waar we, rondom Jezus, samen mochten bidden, biechten en aanbidden. Priester Luc zegende ons heel bijzonder met het Heilig Sacrament. Jezus wandelde tussen ons door. Een bijzonder moment!

Na het avondeten was het EINDELIJK zover! Met zijn allen gingen we de gymzaal in waar een grote tribune en een prachtig decor was opgebouwd. De muziek begon… en plotseling waren we samen in Betlehem ‘waar het leven goed is, en er brood genoeg is’… De kleine David en zijn Opa Obed vertelden ons het verhaal van Ruth, de dappere jonge vrouw die haar oude schoonmoeder Naomi trouw blijft en zo de God van Israël leert kennen en liefhebben. Een echt voorbeeld van moed, vertrouwen en zelfgave dat wij mogen navolgen. Na de voorstelling gingen we nog even allemaal samen op de foto en hebben we voor elkaar gebeden. Van Oostenrijk kregen we een grote mand chocolade, en wij hadden voor alle spelers een pakje Hollandse stroopwafels!

Toen was het tijd om naar bed te gaan en de vermoeide hoofdjes te ruste te leggen. Voor de volwassenen was er nog Vlaams Café met een heerlijk Belgisch biertje om af te sluiten. Dank u, Heer, voor een mooie en feestelijke dag!

(Cissy Suijkerbuijk)


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.