Oefenweekend Mini-Musical: Spector-het beste zit van binnen!

Oefenweekend Mini-Musical SPECTOR, 19-21 januari 2018

Vorig weekend zijn we zowel met de KEY groep als ook met de Noord groep samen gekomen om de nieuwe mini-musical Spector – het beste zit van binnen te oefenen voor de komende vastenactie.

Op vrijdagavond zijn we direct gestart met het oefenen van de liedjes met bewegingen. De KISI’s hebben heel enthousiast mee gedanst. Later in de avond hadden we nog een tienerprogramma in het Jongerencentrum met deelgroep tijd waar we over het jaarthema Yes, Jesus loves me in verband met kwetsbaarheid gesproken en gedeeld hebben. Er werd een vergelijking besproken van het beeld van een rups die zich in een vlinder verandert, zoals wij ook soms onze angsten moeten laten vallen om onze talenten echt te laten zien.

De zaterdag was vervolgens een intensieve oefendag. We zijn in onze groepen waarmee we ook tijdens de vastenactie op tour zijn op verschillende plaatsen gaan oefenen. Het was vooral een intensieve tijd omdat de musical natuurlijk niet alleen uit leuke liedjes maar ook uit tekst bestaat die iedereen moet weten. Na het avondeten kregen we eerst een sessie van Joyce over Gods 3D-bril. De sketch was super grappig en heeft ons nog een keer bewust gemaakt hoe fijn het toch is dat God ons veel beter kent en met een liefdevolle blik naar ons kijkt en alle onze talenten ziet. Het eerste resultaat hebben we na de sessie van joyce gezien van de Noord groep. Het ging echt goed en voor de anderen twee teams uit de KEY groep was het zeker ook fijn om wat inspiratie op te doen voor hun eigen voorstelling. Na de voorstelling van de Noord groep namen we afscheid van Gospel Sound Service, die ons de afgelopen jaren hebben geholpen met de techniek.

Op zondag zijn we gestart met het vieren van onze jarigen en de naamfeesten van de januari – KISI’s tijdens het ontbijt. Voordat we de mis gingen hebben we nog een laatste keer in onze groepen de musical geoefend omdat, zoals de noord groep op zaterdag, de twee KEY teams op zondag de musical moesten presenteren. Na de mis met priester Filip en de lunch kwamen er al wat ouders om onze musical te zien. Maar voordat de musical begon luisterden we nog naar een kleine presentatie over het doel van deze vastenactie want het is natuurlijk belangrijk om te weten naar wie het geld gaat. Ik denk dat we allemaal geraakt werden door de film en zeker ons best gaan doen tijdens de vastenactie. Vervolgens gingen de voorstellingen ook best goed voor het feit dat we alleen maar een oefen dag hadden. Maar we moeten alle nog een beetje oefenen thuis zodat we over twee weken echt zeker zijn wat onze teksten en taken zijn.

Zo was dit weekend ook weer snel voorbij, maar we kijken eruit naar de eerste tour over twee weken van KISI KEY!


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.