Iets tussen stroopwafels en Aachener Printen….

Hoi allemaal, wij zijn de nieuwe jaarvrijwilliger van KISI van het seizoen 2017/18!

ik ben Theresa Spiekermann (18), een van de twee nieuwe KISI jaarvrijwilliger.

Ik kom uit Duitsland, uit de buurt van Aken (de stad van heel lekkere koekjes, ook Aachener Printen genoemd). Ik woonde bij mijn ouders en mijn zussen (8 en 10 jaar) en we hebben ook een hond. In mijn vrije tijd heb ik gedanst, viool gespeeld, vaak iets met mijn vrienden gemaakt en ik was actief in de kerk bij de misdienaren. Nu woon ik in Helmond in een gastfamilie en werk in het KISI huis. In Duitsland heb ik op school drie jaren Nederlands geleerd, maar in het alledaagse leven in Nederland is het toch nog iets moeilijker….

KISI kende ik eigenlijk niet. Op omwegen heb ik een toenmalige jaarvrijwilliger van KISI ontmoet die me dan een beetje verteld heeft over haar ervaringen bij KISI. Omdat ik op dit moment nog geen idee had wat ik precies na school wil doen en vroeger ook graag naar KISI Cds (Lilli en de ongelofelijke comeback) geluisterd heb, dacht ik dat ik ook een keer contact kan opnemen met KISI Nederland. En zo ben ik gelukkig naar KISI gekomen.

Omdat ik uit het buitenland kom, heb ik het geluk dat ik mijn vrijwillige jaar in het kader van het European Voluntary Service (EVS) – programma kan doen. Dat betekent dat ik een aanvraag aan de Europese Unie moet sturen, die dan als het goed gaat het project (KISI) erkend en ook betaald. Ik moet daarvoor naar een voorbereiding week, tijdens het jaar naar een On-Arrival-Meeting en een Midterm-Meeting en aan het einde van het jaar naar het EVS Event gaan. Tijdens het jaar word ik bij vragen of problemen ondersteunt van mijn zendende organisatie (Diakonie Hessen). Voor die organisatie moet ik berichten schrijven en ook voor Youthpass (een persoonlijk certificaat dat ik aan het einde van het jaar krijg). Er is ook een online leerprogramma om, in mijn geval, Nederlands te leren (OLS). De gedachte achter het EVS programma is dus eigenlijk vrijwilligers in andere EU landen te sturen om deze landen een stukje verder met elkaar te verbinden en de Unie te bevestigen.

Nou, ik hoop dat jullie nu een kleine indruk hebben gekregen van mij. Ik ben in ieder geval blij om hier te zijn en ik ben echt benieuwt jullie alle te leren kennen!!

Lieve groetjes en tot straks,

Theresa

 

 

Ik ben Marije Soppe 17 jaar oud en dit jaar ben ik een van de jaarvrijwilligers bij KISI.

Ik kom uit Uithoorn en ben daar opgegroeid met mijn ouders en mijn broertje van 15. Wij hebben ook een kater met de toepasselijke naam Miauw. Ik houd van zingen, dansen, acteren, gitaar spelen, schaatsen…. en stroopwafels (van de markt).

5 jaar geleden heb ik kennisgemaakt met KISI. Mijn tante heeft KISI leren kennen op Celebrate (vakantieconferentie van de KCV) en heeft toen gedacht dat ik dat misschien ook wel leuk zou vinden. En zo ben ik voor het eerst bij KISI gekomen. De eerste keer dat ik bij KISI was duurde de activiteit maar een dag en na die dag kon ik niet wachten tot de volgende activiteit en ben ik sindsdien actief bij KISI.

Ik heb bij KISI-Noord gezeten waar ik De Hemel Op Stelten, De Barmhartige Vader Paulus en Sterrennacht heb gespeeld. Ik heb altijd veel plezier gehad in het zingen, dansen en acteren wat we bij KISI natuurlijk veel doen. Ook het inhoudelijke aspect bij KISI vind ik heel goed en erg belangrijk en ik heb daar door de jaren heen al heel veel van geleerd tijdens de weekenden en projecten. Tijdens de activiteiten keek ik altijd heel erg naar de medewerkers op hoe die ons met enthousiasme de musicals aanleerden, ook vond ik het altijd interessant om te zien hoe ze dat nu deden een groep begeleiden.

Nu ik mijn HAVO diploma heb gehaald heb ik dus besloten een tussenjaar te doen bij KISI. Ik kijk er enorm naar uit wat dit jaar mij gaat brengen.

Ik hoop dat jullie mij op deze manier een beetje hebben leren kennen en wie weet tot ziens!

Marije


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.