Flessen voor Oeganda!

Van 8-13 februari hebben wij KISI KEYs onze vakantie samen doorgebracht! Samen met de Vastenactie en Phiona, Grace, Mary en Johnmary uit Oeganda zijn we bij 17 basisscholen op bezoek geweest om de kinderen over het Vastenactie-project te vertellen en de flessenactie voor Oeganda te promoten (zie ook www.vastenactie.nl). Het was een mooie week! We vertrokken in de ochtend in twee teams, verdeeld over heel wat auto’s (met dank aan alle helpende ouders!). Op de scholen presenteerden wij een plenair programma met liederen, dans en een verhaal van de Oegandezen. Daarbij brachten zij echt stemming in de tent! Het lied „Ai Yesu“ hoorden we de kinderen zelfs nog op de gangen zingen. Bij de persoonlijke verhalen van Johnmary en Mary over hoe zij Gods hulp in hun leven hebben ervaren, was het vaak muisstil in de volle aula! Daarna gingen we grotendeels nog de klassen in om wat dingetjes uit Oeganda te laten zien en precies uit te leggen hoe en waarvoor de kinderen dan zo veel mogelijk statiegeldflessen met dop kunnen verzamelen: bijvoorbeeld bij de buurman die net jarig was om flessen vragen. Op de Sint Jozefschool in Achterveld hadden ze het zelf al slim aangepakt: Daar staat naast de flessenautomaat in de supermarkt al een doos voor de Vastenactie, waarin iedereen het flessenbonnetje mag doneren, om ook op die manier geld te verzamelen, zodat de kinderen in Katakwi en Amoeria schoolboeken, kleding, bedden en eten kunnen krijgen. De school met de meeste flessen per leerling kan voor een hele dag een stormbaan op het schoolplein winnen! Terug in „De Egel“ Austerlitz hebben we van ons samenzijn genoten – van spelletjes (met o.a. een half uur remise bij schaken), sporten, dansen, musiceren, babbelen, en natuurlijk ook samen met God, die zo goed voor ons gezorgd heeft en ons steeds weer samenbrengt in de „KISI-Familie“.

We zien ernaar uit om kinderen uit de diverse scholen op 15 maart in Nieuwegein voor de Guinness Book of Records-poging weer te zien! Samen met de Vastenactie en nog meer Oegandezen maken we er dan een bijzondere dag van!


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.