We komme om naor dè kiendje te kieke

De trainingsdagen van KISI KEY in oktober zijn alweer voorbij – en de musical „Sterrennacht“ om herders en koningen rijker! We hebben weer genoten samen, hebben hard gewerkt aan zang en toneel, heel wat jarigen gevierd, gevoetbald, gedanst, gefeest, gerust en „ge-franst“… Ja, we dachten dat God wilde dat wij met z’n allen naar Frankrijk zouden gaan, maar Hij had het beter idee om vier Fransen uit Parijs naar ons te sturen, en dan meteen de hoofdverantwoordelijken voor de kinderen en de liturgie daar: C’était une joie de vous avoir eu chez nous, Felix, Lukas, Claire et Anne-Laure de L’Émmanuel! Felix van bijna anderhalf danste meteen mee bij het privé-liedjesconcert op zaterdag avond, en zijn moeder zei: „Ik denk dat we hier al de eerste Franse KISI voor ons hebben“ – we zijn benieuwd wat God gaat doen!

Het waren intensieve dagen samen, en we hebben met elkaar weer dieper mogen groeien in ons geloof, juist rondom het thema „je kruis dragen en Jezus volgen“. Ik ben dankbaar voor zo veel „bloeimomenten“ van de kinderen en tieners, zoals bijvoorbeeld het feesten op zaterdag avond, de gebedsavond op maandag, waarbij de tieners voor de kinderen hebben gebeden en daar zelf zo door gezegend werden. En Priester Filip hebben we heel wat uren biechthorend bezig gehouden – hartelijk dank nog hiervoor! Mario Raadwijk was zondag gekomen om met ons te oefenen, en hij kwam spontaan dinsdag voor de Generale terug – gaaf! We hadden niet op groot publiek gerekend, en toch zaten er ineens meer dan 40 mensen te kijken, vooral enkele kinderen uit de wijk, die ons sinds de zomer regelmatig in de KISI club of op kantoor komen bezoeken.

Dus: God is goed – Dieu est bon! En dat is waar!

En wat dit allemaal met „we komme om naor dè kiendje te kieke“ te maken heeft? Kom maar kijken naar „Sterrennacht in Betlehem“ – de première is op zondag, 22 november in Oirschot!

Ina


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.