Première in Oirschot

Aan het eind van het KISI KEY weekend (20-22 november) mochten we op zondag in Oirschot de Première van de „kerstversie“ van de musical „Sterrennacht“ spelen: Sterrennacht in Betlehem, met alles er op en er aan, met Brabantse herders, swingende koningen en een kameel met zeven dagen buikpijn… allemaal kwamen ze „noar het kiendje kieken“. Wat een wonder  – dat de grote, almachtige God zich zo klein maakte en als kleine baby in onze wereld kwam. Want voor zo een klein kindje kun je niet bang zijn  – je kunt het alleen maar liefhebben!

Alle communicanten van de parochie in Oirschot wensen we een goede voorbereiding op hun Eerste Communie toe. Mogen jullie vrienden van Jezus worden!

Op vrijdag hebben we alvast geoefend en dan nog voor Sinterklaas gezongen, die toch echt een weg vond om onze schoenen te laten vullen. Goede Pieten, zeg! Zaterdag hebben we nog verder aan de musical gewerkt, waarbij vooral de dansgroep de hele dag op de been was… dus zag het er zondag zo mooi uit! Zr. Liesbeth, Missiezuster van het Kostbaar Bloed, vertelde ons over hoe zij op zoek was gegaan naar God en haar roeping vond, Jezus‘ stem heeft leren verstaan. Zij gaat binnenkort „voorgoed“ naar Kenia om daar kinderen voor kinderen te zorgen en les te geven. En wat mocht dan mee in de koffer en wat niet? Tja… kiezen is dan soms moeilijk, maar hoe lichter de koffer, hoe vrijer het hart! Be blessed, Sister!

Sanne was geweest om ons het lied „Seed to sow“ aan te leren, dat we straks met de Vastenaktie in het voorjaar samen met de Oegandeze kinderen aan de kinderen van zo’n 40 basisscholen zullen aanleren: „Buli munt’alina ensigo“, of: „kostbaar is het wat jij geven kan!“ Een heel aardig team van RTL4 was nog gekomen om wat opnames te maken voor het programma „Het beste voor je kind“, waarbij zij de familie van Pampus hebben gevolgd. Gaaf dat we met de Hemelse Vader mogen leven, die weet wat het beste voor Zijn kinderen is!


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.