Kinderen bidden voor oorlogskinderen

De Nederlandse Marijke (8) bidt de hele maand oktober voor Achmed uit Syrië en voor andere oorlogskinderen. En ze is niet alleen. In het hele land gaan kinderen thuis en tijdens kinderwoorddiensten voor deze kinderen bidden. Stichting Kinderen bidden voor Kinderen en Kerk in Nood nodigen parochies en gezinnen uit om ook tijdens de Rozenkransmaand met kinderen een Tientje van de Rozenkrans te bidden voor de kinderen die lijden onder oorlogsgeweld. 1 miljoen kinderen Op zondag 18 oktober vragen we kinderen om, thuis of in de kerk, aan te sluiten bij wereldwijd kindergebed: een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans. In veel landen gaan dan kinderen dit gebed bidden voor vrede in de wereld. Precies zoals Maria eens aan drie kinderen in Fatima vroeg.
Gebed voor vrede
In Fatima heeft Maria aan de herderskinderen gevraagd om de Rozenkrans te bidden. Als veel kinderen dit doen, zal er vrede komen. Daarom bidt Marijke de Rozenkrans.
Maria vraagt ons om te bidden met haar voor vrede op aarde en ook voor elkaar.
Kindvriendelijk en eenvoudig Liedjes, materialen en suggesties voor deze gebedsactie, bijvoorbeeld voor een kinderwoorddienst, vindt u op Kinderen bidden voor Kinderen. Ook is er een geïllustreerd verhaal over de kinderen van Fatima en ziet u waar kinderen deelnemen. Op Kerk in Nood is een korte film over Achmed. Meer informatie: kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kerkinnood.nl
Vragen?
Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.