Feestje in Sint Oedenrode

De kindercatechese-club van Sint Oedenrode had vandaag haar laatste bijeenkomst voor de zomervakantie. Reden voor een klein feestje! Aan KISI werd gevraagd om een workshop te verzorgen voor de kinderen van de club. Toen iedereen gearriveerd was zijn we samen begonnen met het KISI-gebed. Vervolgens hebben wij samen het liedje ‘Wij zijn kinderen van een bont gezin’ gezongen. Dat ging meteen de eerste keer super goed, de kinderen kende het liedje namelijk al. Het was hun clublied.

Na een gezellige lunch samen, hebben we nog twee nieuwe liedjes geleerd. ‘Bravo Bravissimo’ , wat Italiaans is voor ‘ heel goed gedaan’ wist een van de (Italiaanse) kinderen ons te vertellen – en dat zingen we voor God die alles zo mooi heeft geschapen. Ook zongen we het lied ‘Looft Hem’, waarbij de kinderen zó goed een wild dier na konden doen dat Edith en ik bijna bang werden!

Na het zingen kregen de kinderen een verhaal te horen van Jimmy de handpop. Hij vertelde over zijn roversvriend  Boris en over hoeveel mooier het is om een Koningskind te zijn. De kinderen hebben geleerd dat ook zij Koningskinderen zijn en dat God heel veel van hen houdt, en dat op verschillende manier laat zien.

In 1 Johannes 4,16 staat een vers dat heel mooi aansluit bij dit thema: ‘God is liefde, en wie in de liefde blijft, blijft in God, en God blijft in Hem.’ Met een leuke melodie en gebaren erbij is dit vers helemaal niet zo moeilijk te leren, hebben wij ervaren!

Aan het einde van de workshop hebben de kinderen niet alleen een suikerspin, maar ook een kaartje met het bijbelvers die ze geleerd hadden meegekregen. Na een klein toegift van Jimmy kon iedereen voldaan naar huis. Het was een hele mooie, leerzame en gezellige middag.

Marleen


Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.